dimecres, 15 d’agost del 2007

Quan les esperances no es trenquen ni per 3a vegada

Estem a Al Walaja, o al que queda d'aquesta poblacio palestina despres del pas de la maquinaria sionista i destructora israeliana.
Al Walaja es troba entre Jerusalem i Beitlehem. No tenia gaires habitants quan el 1948 tots ells van ser expulsats de les seves cases. L'exercit Israelia els va fer fugir fins a una zona a propera, dins de les seves propies terres de conreu, prometent;los que algun dia podrien tornar. Encara no han pogut fer;ho i, encara mes, mai han pogut tornar a visitar els carrers ni les cases de l'antiga Al Walaja, on avui hi viu poblacio Israeliana.

Quantes mentides! Com aquesta i moltes d'altres, com Oslo, com els seguents intents de tractats de pau, com el disangagement de Gaza... Encara que no cal que ens sorprenguem, perque l'Estat d'Israel se sostenta precisament en aquesta tonica, la de la mentida constant, per mostrar al mon tan sols allo que a ell li interessa.

La familia Salem ens ha explicat com tots els habitants van ser expulsats i es van convertir en refugiats dins de la seva propia terra. En el lloc on antigament hi havia les seves terres de conreu van haver de viure en tendes durant anys, fins que les Nacions Unides els van construir petites habitacions de no mes de 20 metres quadrats on hi vivien les families. Avui Al Walaja continua al mateix lloc on es van plantar aquelles primeres tendes de campanya. Han aconseguit agrandir la seves cases amb molts esforsos pero no han pogut tornar a les cases on van neixer, tot i que les veuen a cada moment per les seves finestres, ja que es troben just a la muntanya del davant.
Des de la casa dels Salem, l'antiga Al Walaja, es veu des de totes les habitacions.

Pero si us penseu que ja heu llegit tota la historia, encara no he ni comensat, com aquell que diu.
Fa uns anys la familia Salem es van assabentar que el mur que separaria la seva terra de la terra que Israel ara vol robar, passaria just davant de la seva casa, i van rebre una ordre de demolicio de la seva llar. Per molt que van apelar davant dels tribunals i que van lluitar de manera "legal" contra les intencions de l'Estat d'Israel, la seva casa va ser demolida.
Amb molt d'esfors la van tornar a construir al mateix lloc on havia estat, despres de viure mesos en una tenda una altra vegada. Aquesta nova casa va tornar a ser demolida. Ara han construit la seva casa per 3a vegada, amb ajuda de gent anonima que ha donat els seus diners i el seu temps per fer que sigui possible. Veurem quan de temps tarden les Forces de Defensa Israelis en enderrocar;la de nou, per 3a vegada.
Per cert, aquesta familia encara te pendents dues multes per no pagar les dues factures de l'import que li ha costat a l'Estat d'Israel enderrocar la seva casa. Quina ironia, pagar perque t'enderroquin la propia casa!!!!

Ja sabem que la justicia es el pilar del gran estat d'Israel, escollit per Deu per guiar el desti de tots els pobles. I que el que ens passa als altres es que no ho entenem... pobrets de nosaltres.

1 comentari:

SSQ ha dit...

Què guai! Heu visitat la casa! No sé quin dia l'heu visitada perquè no surt la data al blog. Ahir vaig tenir notícies que el 14 d'agost (just un mes després de que la inauguréssim) la família Salem va tornar a tenir "notícies" dels israelians. I no gaire bones, per cert. Que us vagi bé la resta del viatge i la tornada!