divendres, 10 d’agost del 2007

Aturem la ocupacio







La relació històrica d`Europa amb la cultura àrab i la sensibilitat pels drets humans ens ha de fer receptius a la situació d`injustícia que pateixen fa molt de temps ja els palestins, ser capaços d`aprendre nous llenguatges i formes de comunicació, i treballar plegats en l`esforç de re-definir la nostra identitat mediterrània i no nomès occidental.
Tan sols així es pot invertir la desproporcionada visió des d`uns interessos ben concrets que sempre ens ofereixen els medis sobre el llarg conflicte. Algunes de les veus palestines que ja hem pogut sentir parlen de la inherent capacitat per resistir d`aquest poble; i a peu de carrer, tot i la ocupació, tenim la sensació de que el temps es al seu costat.
Ja fa molt que ens tenen acostumats a veure una petita part del problema, només unes solucions que son des del començament mal plantejades, i ara es el moment de veure mes enllà del mur i lluitar junts perquè no continuïn els actes d`agressió d`una societat tan materialista, immadura i sovint perversa, que assetja de mil maneres la dignitat del poble palestí, aquesta profunda humanitat que hem de conèixer, estimar i fer nostra.